Hangvezérlés okos órával vagy telefonnal

Egyik ügyfelünknél beüzemeltük a hangvezérlést és így egy Samsung telefonnal tudja vezérelni az otthonában lévő eszközöket illetve hazaérkezés és távozás esetén a kertkaput és a garázskaput. A rendszer amit telepítettünk képes a Google Segéd ( Google Assistance ) kapcsolatra és ezen keresztül lehet kiadni szóban a parancsokat. A telefonon “Hey Google” paranccsal aktiválható a Google hangvezérlés és ezek után pl az “arrive home” ( megérkeztem haza ) utasítással aktiválható a kapu nyitása majd a automatikusan ezután nyílik a garázskapu is, gépkocsi áthaladása után záródik a kapu. A garázsba való beállás után a “close garage” utasítással lehet a garázskaput becsukni.

Minden személynek eltér a hangja így idegen nem tudja aktiválni, hiába van nála a telefon és mondja ugyanazokat az utasításokat. A beállításnál a telefon tulajdonosának több különböző utasítást kell hanggal elvégeznie, hogy a Google beállítsa a vezérlést az Ő hangjához.Biztonsági szempontből így a PIN kódnál is hatékonyabb.
Az utasítások vagy jelenetek bármilyen eszköz vagy eszközök egyidejű kapcsolását / működését teszi lehetővé a legkényelmesebb megoldással.
A hangutasítás jelenleg sajnos magyar nyelven nem érhető el mert a Google nem támogatja a magyar nyelven történő hangvezérlést.