Okos zár

Az okos zárak lehetővé teszik, hogy akár távol otthonunktól, irodánktól vagy akár nyaralónktól nyissuk-zárjuk a bejárati ajtónkat.

Adjon hozzáférést családtagjainak, ismerőseinek

Kényelmes megoldást jelent, mivel családtagjainknak vagy ismerőseinknek mindössze néhány gombnyomással adhatunk hozzáférést, amelyet lekorlátozhatunk ott tartózkodásuk idejére. További idő és költségmegtakarítást jelenthet, hogy nem kell elutazni a kulcsok át- vagy visszaadásáért. Valami miatt elutazásunk alkalmával be kell engedni pl a Nagyszülőkeet vagy rokont, hogy az ingatlanban megnézzen valamit vagy öntözze meg a virágokat de nincs kulcsa az illetőnek ? Ez nem lehet probléma hiszen azonnal tudunk intézkedni és az ajtót nyitni.

A távoli hozzáférés szintén jól jöhet olyan speciális helyzetekben, amikor éppen nem tartózkodunk az ingatlanban, de szükséges lenne beengedni családtagot vagy ismerőst.

Tedee

Távoli ajtóvezérlés okos zárral

Ahhoz, hogy otthonunk ajtaját akár több száz kilométerről is vezérelhessük alapvetően 3 dologra van szükségünk:

1. Jól működő internet kapcsolatra,

2. Okos zárra

3. Okos otthon központi egységre

Az okos otthon központi egység felel azért, hogy biztosítsa az okos eszközünkről (telefon, tablet vagy akár PC) leadott parancs továbbítását az okos zár felé. Az internet kapcsolat segítségével az okos otthon központi egység továbbítja a szükséges jelet (Z-Wave hálózaton keresztül) az okos zárnak, így az valós időben nyitni és zárni tudja az ingatlan ajtaját.

Amellett, hogy távolról vezérelhetjük ingatlanunk ajtaját a központi vezérlő kezelőfelületén lehetőségünk nyílik arra is, hogy valós időben nyomon kövessük a bejárati ajtó aktuális állapotát. Meggyőződhetünk róla, hogy bezártuk-e az ajtót és ha esetleg nem, akkor is gombnyomással beavatkozhatunk, véget vetve így a “vajon bezártam az ajtót?” típusú kérdéseknek.

Door open