Okos otthon funkciók bemutatása

Tegye kényelmesebbé otthonát !

Az okosotthon egy központi egység által felügyelt és vezérelt rendszer mely az otthoni eszközöket irányítja.
Egy gombnyomással vagy mozdulattal tudja vezérelni az eszközeit mint például a világítást, fűtést, redőnyöket, öntöző rendszert vagy a riasztót.
Ami a legfontosabb, hogy Ön ezt bárhonnan meg tudja tenni akár a tengerparti nyaralásról is.

Felügyel, segít, nem csak okos

Az okos otthon segíti a mindennapokat – alkalmazkodik a viselkedésünkhöz így egyszerűbbé teszi a napi rutint. Alkalmazkodik és adatokat ad minden családtagnak. A széles termékkínálat lehetővé teszi, hogy otthona gondoskodjon az Ön kényelméről.

Miért tökéletes a rendszerünk az Ön számára ?

Az eszközök közötti kommunikáció vezeték nélkül jön létre így nincs szükség falbontásra. Bármikor bontás nélkül kiegészítheti otthonát újabb eszközökkel a kényelme érdekében. Rengeteg kiegészítő csatlakoztatása lehetséges akár a rendszer későbbi bővítése során is. Az adatok és az otthonához való hozzáférés a legmagasabban védettek WAF és AntiDDoS rendszer miatt. A mobil alkalmazással állandó kapcsolatban lehet otthonával. Megoldásaink lehetővé teszik egyedi igények megvalósítását.

Nincs többé felkapcsolva felejtett lámpa

Az okos otthon funkció egyik lehetősége a világítás vezérlés, hogy a lámpák automatikusan fel illetve lekapcsolnak. Mozgásérzékelők használatával csak azok a fények kapcsolódnak fel melyre Önnek szüksége van. Összekötve a riasztó rendszerrel az okos otthon központ érzékeli, hogy Ön nem tartózkodik otthon és minden lámpát lekapcsol.

Jelenlét szimuláció

A jelenlét szimulációval fokozott biztonságot adhat otthonának. Amikor Ön vagy családja nem tartózkodik otthon a rendszer véletlenszerűen automatikusan kapcsolgathatja a kültéri és beltéri lámpákat a helyiségekben és akár a redőnyöket is automatikusan működtetheti a beállításoknak megfelelően. Ezzel szimulálja az otthona, hogy a lakásban tartózkodik valaki. Mivel a működtetés nem ugyanolyan sorrendben történik így ha valaki megfigyeli az ingatlant akkor nem talál ismétlődést így azt gondolja a lakásban tartózkodik valaki és nem kísérel meg behatolást.

Fogadó fény

Amikor Ön elsőnek érkezik haza és kinyitja a kertkaput a kerti lámpák felkapcsolódnak. Ezután ha belép a lakásba egy kellemes zene fogadja és közlekedőben valamint a nappaliban a lámpák már világítanak. Gondolja végig mennyivel kellemesebb így hazaérkezni mint egy csöndes sötét lakásba.

Távozó fény

Az otthona éjjel is éber és figyel Önre. Bizonyára Önnel is előfordult, hogy éjszaka amikor felkelt és álmosan a mosdóba ment a felkapcsolt lámpák teljes fényerővel világítanak és hunyorognia kellett. Mennyivel kényelmesebb ha a lámpák egy minimális fényerővel kapcsolódnak fel így biztosítva, hogy akár félálomban el tudja végezni a dolgát és az ágyba visszabújva ismét hamar el tudjon aludni. Másik lehetőség amikor esetleg éjszaka kell elhagynia az otthonát, a megfelelő lámpák az ingatlan elhagyása után automatikusan lekapcsolnak. Nem kell Önnek erről gondoskodni, otthona elvégzi Ön helyett.

Hangulatvilágítás

Egy családi vagy baráti összejövetel esetleg romantikus vacsora a kedvesével mind lehetőség, hogy egyedi megvilágításokat használjon. A megvilágítás kombinációját Ön határozza meg az alkalomnak megfelelően. A fényforrás lehet hagyományos izzó vagy LED világítás.

További lehetőség, hogy az időjárás és évszaknak megfelelő beállításokat is alkalmazhat.

Nyűgözze le barátait, ismerőseit !

Okos zár

Az okos zárak lehetővé teszik, hogy akár távol otthonunktól, irodánktól vagy akár nyaralónktól nyissuk-zárjuk a bejárati ajtónkat.

Okos zár

Adjon hozzáférést családtagjainak, ismerőseinek

Kényelmes megoldást jelent, mivel családtagjainknak vagy ismerőseinknek mindössze néhány gombnyomással adhatunk hozzáférést, amelyet lekorlátozhatunk ott tartózkodásuk idejére. További idő és költségmegtakarítást jelenthet, hogy nem kell elutazni a kulcsok át- vagy visszaadásáért. Valami miatt elutazásunk alkalmával be kell engedni pl a Nagyszülőkeet vagy rokont, hogy az ingatlanban megnézzen valamit vagy öntözze meg a virágokat de nincs kulcsa az illetőnek ? Ez nem lehet probléma hiszen azonnal tudunk intézkedni és az ajtót nyitni.

A távoli hozzáférés szintén jól jöhet olyan speciális helyzetekben, amikor éppen nem tartózkodunk az ingatlanban, de szükséges lenne beengedni családtagot vagy ismerőst.

Tedee

Fűtés vezérlés

Bízza a fűtés vezérlését az otthonára. Mindig az időjárás figyelembe vételével és a helyiség használatával összeegyeztetve tudja akár helyiségenként is beállítani a kívánt hőmérsékletet. Így pénzt takaríthat meg, hiszen nem kell azokat a helyiségeket fűtenie ahol nem tartózkodik senki. Viszont ha szükséges a szoba fűtése akkor ezt akár távolról a telefonjáról is beállíthatja. Ha a gyermeke szeretné, hogy a barátja eljöjjön hétvégére és a vendégszoba alacsony hőmérsékleten van nagyon kellemetlen ha a vendég esetleg megfázik. Előzze meg és már a megbeszélés alatt kapcsolja be a fűtést távolról.

A Fibaro termosztát több annál mint aminek látszik. Beállíthatja a hőmérsékletet akár távolról vagy a központi egység programján keresztül is de akár kézzel eltekerve mint egy hagyományos termosztát fejnél. Utána ez a beállítás megmarad. A hőmérséklet értékét a termosztát elején lévő kör színváltozása mutatja. Különböző színekhez különböző hőmérsékleti érték tartozik. Ezen felül a termosztáthoz illeszthető egy kisméretű hőmérő egység melyet a helység bármely pontján elhelyezhet. Ezután az automatika gondoskodik a megfelelő hőmérsékletről.

A vezérlésben egy külön programrész csak a fűtéssel függ össze. A beállítása gyerekjáték, így az bármikor módosíthatja az igényeinek és a szokásainak megfelelően. Létrehozhat szabadság programot amikor éppen síelni megy a családjával a rendszer egy csökkentett hőmérsékleten tartja a helyiségeit. Mielőtt hazaérne az otthona már előre felfűti a helyiségeket és hazaérve ismét kellemes hőmérséklet fogadja. Ezzel a beállítással csökkentheti a fűtés költségét is.

Szén-monoxid figyelés

A fűtési szezon kezdetével a hírekben is hallani halál eseteket melyet a szén-monoxid mérgezés okoz. A veszélyforrás a gázüzemű fűtőberendezéseknél mindig fennáll. A szén-monoxid színtelen szagtalan gáz amit csak valamilyen eszközzel tudunk mérni és így jelzést adni.

A szén-monoxid érzékelővel ellátott helyiség életet menthet, hiszen még a rosszullét előtt jelezni tudja a mérges gáz jelenlétét és szellőztetéssel valamint a hiba forrásának elhárításával megelőzhető a baj.

Miért jobb a mi megoldásunk a hagyományos szén-monoxid érzékelőnél ?

A szenzor már akkor jelez ha a levegő kis mennyiségben tartalmazza a szén-monoxidot és az még a határérték alatt van. A jelzés hatására a központi egység felébreszti a családot, elindítja a szellőztetést vagy adott esetben ablakot is kinyitja ( megfelelő motoros nyitású ablak szükséges ).  Természetesen beállíthatjuk, hogy a kazán ebben az esetben kikapcsoljon és ne termelődjön tovább a mérges gáz. Az alkalmazás színekkel jelöli a határértékeket.

Csőtörés esetén nagyobb károk megelőzése

A csőtörés megakadályozására ha nincs is lehetőség, de az okos otthon rendszerbe illesztett vízérzékelő szenzorok elhelyezésével tudjuk biztosítani, hogy egy csőtörés esetén a fővezetéket automatikusan elzárja a központi egység. Így megakadályozza a további víz bejutását és minimális kár keletkezik. Nincs annál bosszantóbb mikor több helyiség padlója és fala átázik.

Minden olyan helyiségbe elhelyezhető szenzor ahol csőtörésre lehet számítani, így a védelem teljes körű lesz. Fürdőszoba, konyha, kazánház, mosókonyha csapok alá, kád mellé elhelyezve esztétikai képet nem rontja a formatervezett kisméretű szenzor. A nedvesség érzékelése mellett a beépített hőmérséklet szenzorral riasztást adhatunk ha a hőmérséklet egy meghatározott magasabb szintet ér el pl 40-50 Celsius fokot. Ilyenkor a szenzor jelzést ad így egy esetleges kezdődő parázs esetén jelzést kapunk nem pedig a már kialakult nagyfokú tűz esetén jelez a hagyományos készülék.

Világítás ahol éppen tartózkodik

A fény Önt követi nem kell a kapcsolókat keresgetnie. Automatikusan ott aktiválódik ahol éppen Ön tartózkodik. A mozgásérzékelő kis méretének köszönhetően bárhol könnyedén elhelyezhető. Mivel minden helyiség funkciója más, így a mozgásérzékelő beállításait a helyiséghez tudja igazítani.

Helyiség riasztás

A legkisebb mozgást is érzékeli így gyermek vagy állat felügyeletként is használható.

Nincs többé működő vasaló elutazásnál

Bármelyik konnektort átalakíthatja okos konnektorrá. Ezután már nem kell aggódnia melyik fogyasztó maradt bekapcsolva. Akár a központi egység akár Ön a mobil alkalmazáson vagy akár hang utasításon keresztül ki vagy bekapcsolhatja a konnektorokat. Megelőzhető a bekapcsolva felejtett vasaló által okozott kár. De használható a készenléti állapotban lévő eszközeinek pl Multimédiás eszközök, telefontöltő vagy bármely fogyasztó kikapcsolására amikor Ön nem tartózkodik otthon. Így energiát is megtakaríthat.

A reggeli kávé és a pirítós elkészült

Szeretné ha reggel mire a konyhába ér lefőzött kávé és elkészült pirítós várja ? Ennek nincs akadálya ez csak Önön múlik. Legyen minden az Ön és családja kényelme érdekében még a konyhában is.

Kellemes zene mikor hazaér

Beállíthatja, hogy mire hazaér kellemes zene fogadja és a multimédiás eszközei bekapcsolódjanak. Mindezt az okos konnektorok biztosítják. A konnektorok lehetnek falba épített konnektor típusok vagy akár egy hordozható adapter is.

Kapu és garázsajtó

A kertkapu és garázsajtó vezérlését bízza az otthonára. Amikor Ön hazaérkezik vagy elmegy otthonról egy gombnyomás a telefonján és a kertkapu valamint a garázsajtó is kinyílik majd automatikusan bezáródik. Nem kell különböző távirányítókkal bajlódnia. Ezen kívül az kapu nyitott vagy zárt állapotát a rendszer figyeli. A riasztó rendszer élesítése esetén a nyitott kapuk egy meghatározott időn belül biztosan becsukódnak. Illetéktelen nyitás esetén Ön azonnal figyelmeztetést kap a telefonjára.

Redőny mozgatás

A redőnyöket automatikusan tudja mozgatni az igényeknek megfelelően.

  • A mozgatási lehet napkelte vagy napnyugta időszakokhoz való igazítás. Mivel ezek az időpontok folyamatosan változnak a rendszer automatikusan követi. A redőnyök napnyugta után automatikusan leengedett állapotba kerülnek.
  • A reggeli ébresztő lehet egy folyamatos fény beeresztés és a redőny kis megszakításokkal éri el a teljes felhúzott állapotot így nem éri hírtelen erős külső fény.
  • Ha ön hosszabb időre távol van az otthonától a redőnyöket véletlenszerűen mozgatja a rendszer és így azt a látszatot kelti, hogy mindig van otthon valaki. Soha sem lesz két egyforma állapot amit esetleg az illetéktelenek kifigyelhetnek.

Napellenző mozgatás

A napellenző mozgatását bízza a központi egységre. Időjárási viszonyoknak megfelelően tudja programozni a napellenző mozgását.

Telefonján bármikor tudja ellenőrizni a napellenző állapotát és Ön is tudja nyitni, zárni vagy bármilyen köztes állapotban megállítani.

Függöny mozgatás

Motoros vezérlésű függönyök esetén hasonlóan a redőny vagy napellenzők mozgatásához Ön a telefonján bármikor tudja a függönyöket mozgatni vagy ezt a központi egység programjára bízza. Mindezt a telefonján lévő alkalmazással megteheti és akár egy gombnyomásra az összes függönyt vezérelni tudja.

Medence automatizálás

Automatizálja medencéjének hőmérsékletét és a szűrők, vízforgatók működését. Hangolja össze az okos otthon egyéb funkcióival így egyetlen eszköz gondoskodik a medence állapotáról. Ha úgy gondolja a munkahelyén vagy egy utazás alatt, hogy hazaérve szeretne a medencében időzni csak be kell kapcsolnia a telefonján, hogy mire hazaér a víz kellemes hőmérsékletű legyen és a víz is megfelelő tisztasággal fogadja. Nem kell többé várnia amíg a medence felfűt ezt automatán vagy távolról egy gombnyomással megteheti.

A medence és környezete megvilágítását kapcsolja be a telefonjáról. A hangulatnak megfelelő világítás és hangulatfény korlátlan variációban állítható.

Időjárás figyelő öntöző rendszer

Ma már nem kérdés, hogy ha szép kertet akarunk, akkor azt öntözni is kell. Talán arról sem kell senkit meggyőzni, hogy mindezt valamilyen öntözőrendszerrel érdemes végezni (Pl.: Hunter), hiszen nem túl idő- és víztakarékos slaggal a kézben órákon át locsolni. Ha egy igazán profi megoldást szeretne, akkor egy időjárás figyelő öntözőrendszer az igazi megoldás, amely össze van kapcsolva intelligens automatikával.

Miért van szükség egy időjárás figyelő öntözőrendszer és egy intelligens vezérlés összekapcsolására?

Önmagában egy időjárás figyelő öntözőrendszer kevésnek bizonyulhat egy szép és egészséges kerthez. Hogy a kert számára minden ideális legyen nem csak azt kell figyelembe venni, hogy milyen az aktuális hőmérséklet, esik e az eső, vagy fúj e a szél. Egy intelligens rendszer képes ezeken felül a páratartalom, a talaj nedvességtartalma, a napsugárzás intenzitása, valamint a napszak függvényében irányítani a kerti öntözőrendszert.

Miért érdemes ennyiféle paramétert figyelni?

Egy időjárás figyelő öntözőrendszer általában csak azt figyeli, hogy esik e az eső. Ha esik, akkor letiltja az öntözést. A hozzáadott intelligencia segítségével könnyűszerrel elkerülhető, hogy például este elinduljon a locsolás, ha egész délelőtt esett. Talajszondák segítségével pontosan meghatározható, hogy egy-egy területen szükséges e locsolni és ha igen, akkor mennyi ideig működjön az öntözőrendszer. E technológia alkalmazásával elkerülhető a túlöntözés is.
Magas páratartalom mellett szintén kevesebb vízre van szükség. A rendszer pontosan tudja mekkora a külső páratartalom, és ennek figyelembe vételével végzi az öntözést. Az előre programozott intelligencia és az időjárás figyelő öntözőrendszer segítségével nem csak hogy a leghatékonyabb az öntözés, de lényegesen kevesebb víz is kell hozzá. A kevesebb vízhasználat kíméli a környezetet, és ha a szivattyú is kevesebbet megy, értelemszerűen energiát is megtakarít.
Egy intelligens öntözőrendszer természetesen nem csak egy otthoni kertben használható. Üvegházakban, mezőgazdasági területeken egyaránt optimális nedvességszinten tartja a talajt. Az internetes elérésnek köszönhetően az öntözőrendszer működése távolról ellenőrizhető és szükség esetén be lehet avatkozni a folyamatokba.

Okos eszközök

Minőségi Fibaro termékek felhasználása biztosíték a folyamatos megbízható működésre